Over ons

Over ons

In 1947, net na de Tweede Wereldoorlog zet Herman Holbrecht zijn handel in stro & hooi om in een handel rond afgedankt legerstockmateriaal. In juli 1959 wordt de NV Holbrecht opgericht, aanvankelijk gevestigd in de Stationstraat te Lebbeke. Bestuurder Herman Holbrecht breidt in 1960 de NV uit op de Brusselsesteenweg 244 in Lebbeke. De grotere opslagruimte & de betere ligging moeten het bedrijf ten goede komen.

In 1983 gaat Herman over tot de aankoop van het voormalig pand “meubelfabriek Walraevens” in de Rossevaalstraat te Lebbeke, dit met als doel zijn bedrijf van huurinkomsten te voorzien via de verhuur van verschillende loodsen in dit pand. In 1993, na een zwaar auto-ongeval van Herman Holbrecht, wordt zijn zoon Eddy Holbrecht aangesteld als bestuurder. Met de hulp van zijn zoon Yves Holbrecht en diens inzet voor de firma, wordt besloten ook Yves te benoemen tot bestuurder om samen met zijn vader de NV verder uit te breiden. Samen specialiseren ze zich in de aan- en verkoop van tweedehands vrachtwagens, opleggers, compressoren, generatoren, banden, rupsladers, kranen, heftrucks en tweedehands wisselstukken.

In 2016 komt er een nieuw hoofdstuk in het verhaal, wanneer Yves Holbrecht, intussen bestuurder van Holbrecht BV, met de zaak verhuist naar een gloednieuw pand in de nabijgelegen industriezone D’Helst. Vader Eddy Holbrecht is intussen overleden (01/06/2022 +)

Naast de uitvoer naar Afrikaanse landen zijn we momenteel meer en meer actief in de uitvoer naar Europese en Oostbloklanden.

Als service voor onze klanten kunnen we onder meer transport ladingen, transitplaten en verschepingen alsook herstellingen verzorgen.

We horen graag van u

Heeft u vragen of heeft u ergens hulp bij nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de onderstaande gegevens. Wij staan klaar om u te helpen!

Openingstijden

Ma/Vrij 09:00 - 17:00
Zaterdag Op afspraak
Zondag Gesloten

Contact

Dit veld mag niet leeg zijn. Gebruik geen speciale tekens.
Het ingevulde emailadres is niet geldig.
Gebruik enkel cijfers, spaties en + teken.
Dit veld mag niet leeg zijn.Gebruik geen speciale tekens.

Het bericht is verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.